DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! A július 3-án a kormányülést követő sajtótájékoztatóból idézek néhány részletet: "Elindult egy munka az ÁPV Rt. és a Postabank között, melynek az a lényege, hogy vagyonelemek cseréjére kerüljön sor, azzal a szándékkal, hogy a Postabank tulajdonában lévő, viszonylag lassabban mobilizálható vagy értékesíthető vagyontárgyakért cserébe az ÁPV Rt. tulajdonából kerüljenek át olyan vagyonelemek, melyeknek az értékesítése viszonylag kevesebb időt vesz igénybe." Kérdésre válaszként elmondta még a kormányszóvivő, hogy mintegy 17 milliárd forint értékcseréről van szó. És nem arról van szó, hogy jót kap rosszért egyik vagy a másik, hanem azonos összegű vagyon cseréjéről van szó. A Postabank részéről az ÁPV Rt.-nek juttatandó értékek egy jelentős köre ingatlan, az ÁPV Rt.-től származó és Postabanknak cserébe juttatandó vagyonelemek pedig jelentős részben különféle cégekben meglévő kisebbségi részvénycsomagok.
Természetesen kölcsönös auditálásról lesz szó. Az összesen 34 milliárd vagyon auditálása nyilván - körülbelül, saccolások alapján - 2-3 milliárd forintot tesz ki, pusztán az auditálás.
Újabb kérdésre, mégpedig arra a kérdésre, hogy lehet-e ezt úgy értelmezni, hogy a Postabanknak likvid tőkére van szüksége - tehát bizonyos vagyonelemeket záros határidőn belül értékesítenie kell -, Kiss Elemér azzal válaszolt: nem, ennek a magyarázata az, hogy gyorsabban lehet egy profiltisztítást végrehajtani.
Tisztelt Miniszter Asszony! Rendkívül kíváncsi lennék arra: állami vagyonból magánbankban miért kell profiltisztítást végrehajtani? Várom válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem