DR. ISÉPY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Három felszólalás után már könnyű a zárószavazás indokolása, hiszen az általános és részletes vitában mindenki elmondta az álláspontját.
Én nem hiszem, hogy bárki olyan ül itt közöttünk, aki ne tekintené a bíróságokat, a bírósági szervezetet a jogállamiság egyik alapintézményének, ne lenne híve a teljes bírói függetlenségnek és a bírói munka javításának.
Csákabonyi képviselőtársam gyökeres változást mondott, holott a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény egy gyökértelen változást vezetett be az országos Igazságszolgáltatási Tanács létrehozásával, és korlátlan hatalmi ággá teszi ezzel a bírósági szervezetet.
Éppen ezért az általános és a részletes vitában előadottak alapján a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvényjavaslatra, valamint az ítélőtáblák székhelyének és illetékességi területének megállapításáról szóló törvényjavaslatra, és mivel az ítélőtáblai rendszerrel összefügg az ügyészségről szóló törvény, erre a három törvényjavaslatra a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportja nemmel szavazott.
Ugyanakkor mindazokra a törvényjavaslatokra, amelyek valóban a bírói, a bírósági munkának a javítását szolgálják, tehát a bírák jogállásáról és javadalmazásáról, az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról és az ügyészségi szolgálati viszonyról szóló törvényjavaslatokra a KDNP képviselőcsoportja igennel szavazott.
Én bízom benne, ennek ellenére, miután mindannyian érdekeltek vagyunk egy igazságügyi reform munkájában, hogy a gyakorlati tapasztalatok alapján a jövőben, az eredmények figyelembevételével azért nem egészen így fog majd működni a bíróság, hanem majd be tetszenek látni azt, hogy ezek a javaslatok nem előre vitték, hanem inkább hátráltatták a bírósági szervezet munkáját.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a KDNP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem