DR. BÁNK ATTILA

Teljes szövegű keresés

DR. BÁNK ATTILA
DR. BÁNK ATTILA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az igazságszolgáltatási reformcsomaggal kapcsolatosan a Független Kisgazdapárt már a vezérszónoklások során kifejtette álláspontját, mely szerint érdekelt a reformok megvalósításában. Azonban már akkor is felhívtuk a figyelmet arra, hogy álláspontunk szerint az akkor benyújtott törvényjavaslatok nem minden eleme elégíti ki azt a kívánalmat, ami egy komplex reformcsomagtól elvárható.
Ennek megfelelően tehát, mint ahogy korábban is rámutattunk, több törvényjavaslatot tudtunk támogatni, és megszavaztuk most is. Ugyanakkor azonban rá kell mutatnunk arra, hogy a több szintű bíróságnál, például az ítélőtáblák vonatkozásában, annak székhelye, illetőleg az ítélőtáblák két ütemben történő bevezetése olyan hátrányokkal fog járni, amit - mint ahogy korábban is rámutattunk - álláspontunk szerint az elkövetkezendő időszakban bizonyos káosz fog jellemezni.
Mindenesetre a mindenkori kormányzat felelőssége az, hogy milyen törvénytervezeteket nyújt be, illetve milyen koncepció keretén belül próbálja megvalósítani elképzelését. Alapvetően e koncepciót nem kívántuk gátolni, ugyanakkor azonban rá kívánunk mutatni arra, hogy a most elfogadott törvényjavaslatok, illetve most már törvények közül a későbbiekben jelentős számban szükséges ahhoz módosítás, hogy az elérni kívánt cél, tehát az igazságszolgáltatás gyorsítása a későbbiekben mindenképpen biztosítható legyen.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem