DR. BALSAI ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Demokrata Fórum hasonló indokok alapján - mint amiket Áder János kifejtett, és amiket a harmincórás vitában mi is többször elismételtünk - nem tudta támogatni ezen hat törvény közül azokat, amelyek a bírósági szervezetet átalakítják, illetve amelyek a négyfokú bíráskodással kapcsolatos rendszert kívánják bevezetni. Elsietettnek, előkészítetlennek és az eljárások szempontjából alapvetően hátrányosnak tekintjük ezeket a nagyon sokat bírálható javaslatokat. Ezért ezekre a javaslatokra egységesen nemmel szavaztunk.
Megszavaztuk viszont fenntartásaink mellett a másik három törvényjavaslatot, a bírák és ügyészek jogállását és javadalmazását érintő törvényt, valamint az igazságügyi alkalmazottak, dolgozók és tisztviselők szabályozott jogait rögzítő külön törvényt. Ezekkel - bár fenntartásaink vannak - alapvetően egyetértünk, hiszen az igazságszolgáltatásban dolgozók jogállásának és munkafeltételeinek a javítására irányuló kormányzati törekvéseket mi is üdvözöljük. Tehát ezeket a javaslatokat megszavaztuk.
Ennyit kívántam most röviden mondani. Részletesen szóltunk azokról a veszélyekről, amelyek elhárítását ezek a törvények sajnos nem fogják megoldani, és valószínűleg elég sok problémát fog okozni az elkövetkező parlamenteknek is mindaz a teher, amelyet az önök szavazatai most előrevetítenek. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem