ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1., 2., 3., 5., 7., 8., 9., 11., 13., 14., 15., 16., 28., 45., 46., 49., 50., 51., 74., 75. pontjaiban és a kiegészítő ajánlás 37. pontjában lévő javaslat elfogadását.
A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 291 igen szavazattal, 12 nem szavazattal és 2 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 17. és 19. pontjaiban Garai István a törvényjavaslat első fejezetét új paragrafussal kívánja kiegészíteni, és ebben előterjeszti az egészségbiztosítási ellátások működtetésének tervezésére vonatkozó szabályokat. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 256 nem szavazattal és 19 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 26. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 11. § (1) bekezdése e) pontjának módosítását kezdeményezi. Ebben a háziorvosi ellátás térítésmentes igénybevételére jogosító egyik rendelkezés megváltoztatását kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen szavazattal, 141 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett elfogadta. (Taps az ellenzéki padsorokból.)
A 29. pontban Pusztai Erzsébet a 11. § (2) bekezdés b) pontjának módosításával azt indítványozza, hogy a biztosított, ha nem tudja felkeresni háziorvosát, a tartózkodási helye szerint is igénybe veheti a háziorvosi szolgáltatást. A szociális bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 149 igen szavazattal, 147 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 54. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 19. §-a átfogó módosítását kezdeményezi. Lényege: az egészségügyi ellátás keretében a biztosított mindazon vizsgálati és terápiás ellátásra jogosult, amely szükséges az egészségi állapota helyreállításához; ennek részletszabályait a népjóléti miniszter állapítsa meg.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 55. pontjában lévő, és a kormány által támogatott módosító javaslatot.
A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 86 igen szavazattal, 211 nem szavazattal és 17 tartózkodással nem fogadta el.
Az 55. pontban Bedő Tibor a törvényjavaslat 19. §-a (1) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi. Lényege: ha a biztosított állapota és a gyógyítás szempontjai indokolják, a kezelőorvos a gyógyítás eredményessége érdekében a vizsgálati és terápiás rendben foglaltaktól eltérhet. A javaslatot a bizottságok és az előterjesztő is támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 308 igen szavazattal, 8 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Az 58. pontban Pusztai Erzsébet a 21. § b) pontjának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyászati ellátások árához nyújtott támogatás szabályait tartalmazza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 219 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.40)
A 60. pontban Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 22. § (2) bekezdése módosításával az utazásiköltség-térítésről szóló rendelkezést kívánja megváltoztatni. A javaslatot a szociális bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 186 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.
A 63. pontban Pusztai Erzsébet a 23. § h) pontjának módosításával azt a szabályt kívánja megváltoztatni, amely a részleges térítés mellett igénybe vehető egészségügyi szolgáltatásokat tartalmazza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal, 229 nem szavazattal és 5 tartózkodással nem fogadta el.
A 64. pontban Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 24. § (2) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés szerint a részleges térítési díjak az egészségügyi szolgáltató bevételét képezik. A szociális bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 199 nem szavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.
A 65. pontban Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 24. § (3) bekezdésének elhagyását javasolja, amely a fogászati ellátások térítési díjának emelésének lehetőségéről rendelkezik. A szociális bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen szavazattal, 179 nem szavazattal és 25 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 19. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 30. § (1) és (3) bekezdésének módosítását javasolja. Lényege: az egészségbiztosítási pénztár adott szolgáltatás biztosítására szerződést köt az egészségügyi szolgáltatóval, és külön törvényben meghatározott normát meghaladó kapacitásra ilyen szerződés csak a népjóléti miniszter egyetértésével köthető. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen szavazattal, 186 nem szavazattal, 17 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 23. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 31. § (2) bekezdésének elhagyását javasolja. A rendelkezés a finanszírozási szerződés mellékletének meghatározását tartalmazza. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 70. pontjában lévő javaslat elfogadását. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 66 igen szavazattal, 251 nem szavazattal és 6 tartózkodással nem fogadta el.
Most Pallag László indítványáról határozunk az ajánlás 70. pontja szerint, amely a törvényjavaslat 31. § (2) bekezdésének b) pontjában nyelvtani szövegmódosítást javasol. A frakció kérésére szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 228 nem szavazattal és 7 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 24. pontjában Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 35. § (1) bekezdésének módosítását javasolja. Ebben az egészségügyi szolgáltatóra vonatkozó mondatrész elhagyását kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 104 igen szavazattal, 205 nem szavazattal és 12 tartózkodással nem fogadta el.
A 78. és az ezzel összefüggő 79. pontban Faragó Péter a törvényjavaslat 68. § (3) bekezdésének elhagyását és új törvényhelyre történő átszerkesztését kezdeményezi. Az alaprendelkezés a megtérítésre kötelezett felelősségéről szól. A költségvetési bizottság támogatja, a szociális bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 12 igen szavazattal, 289 nem szavazattal és 24 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 48. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 83. § (1) bekezdésének más megfogalmazásával azt kezdeményezi, hogy a törvény hatályba léptetéséről a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény rendelkezzen. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 230 igen szavazattal, 74 nem szavazattal és 23 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkező.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem