DR. KUTRUCZ KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Bár a kormány és a kormánypártok elfogadták több módosító javaslatunkat ezzel a Btk.-tervezettel kapcsolatban - így például elfogadták a kiszolgáltatott helyzetben lévők, a gyermekek és az időskorúak fokozottabb védelmére vonatkozó javaslatunkat, aztán elfogadták, legalábbis tartalmilag, a szervezett bűnözés elleni hatékonyabb fellépésre vonatkozó javaslatunkat, amely egy alkotmányügyi bizottsági javaslatban öltött végső formát -, mégsem tudtuk megszavazni ezt a törvényjavaslatot.
Miért? Elsődlegesen azért, mert a kormány nem néz szembe azzal a problémával, hogy például a vagyon elleni bűncselekményeknél a két évvel ezelőtti 42 milliárdról 85 milliárd forintra ugrott fel már 1996-ra a vagyon elleni bűncselekményekkel okozott kár. Nem vesz tudomást a kormány arról, hogy ezen belül is növekedett a kirívóan súlyos, nagyon nagy - 30-40-50-60 milliós és még ennél nagyobb - kárt okozó vagyon elleni és gazdasági bűncselekmények száma. Erre vonatkozóan a kormány nem hajlandó hatékony intézkedést tenni. Ez az, ami ebből a javaslatból hiányzik.
A kormány nem fogadta el azt a javaslatunkat, amely a kábítószer-kereskedelem fokozottabb visszaszorítására irányult. A kormány nem kíván hatékonyan fellépni a borhamisítókkal szemben, és nem fogadták el azt az indítványunkat, ami az életfogytig tartó szabadságvesztés szigorúbb megítélésére vonatkozik. Ezért aztán az a helyzet állt elő, hogy bár bizonyos változásokat az eredeti javaslathoz képest csak üdvözölni tudunk, mégis az előbb említett hiányosságokra tekintettel a kezdeti nemtől a tartózkodásig tudtunk eljutni.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem