DR. BALSAI ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Demokrata Fórum a vita elején azt jelentette ki, hogy a beterjesztett formájában nem tudja elfogadni a javaslatot. Ez így is történt. A beterjesztéshez képest igen jelentős változásoknak minősítjük az imént is említett képviselői indítványok elfogadását. Bár nagyon sok fenntartásunk és várakozásunk maradt, és ez a javaslat az elfogadott formájában sem felel meg nagyon sok szempontból a mi álláspontunknak, mégis azt kell mondanunk, hogy előrelépést jelent a jelenlegi helyzethez képest, hiszen végső soron szigorításokat és a bűnözéssel való valamilyen szembenézést tartalmaz.
Jelentős változásnak minősítjük a kormány szándékai ellenére elfogadott azon képviselői indítványokat, amelyek a befektetési bűncselekmények különböző típusait jelentik; de hasonlóan a kormány utolsó törekvései már talán gyengébben mutatkoztak a járműlopással kapcsolatos szigorítási képviselői szándékoknál. Ezekkel együtt a Magyar Demokrata Fórum - bár alapvetően szigorúbb és más megoldásokat is tartalmazó indítványokat szeretett volna elfogadtatni - egyetértett ezzel a szándékkal; természetesen azzal, hogy az elmaradt és ebben a Btk.-novellában nem szereplő szándékainkat szeretnénk hamarosan itt, a tisztelt Országgyűlés előtt megvitatva látni, akár a kábítószerrel kapcsolatos helyzetre, akár másra, amire más frakciók részéről utalás történt. Anélkül, hogy ismételném, mi ezekkel egyetértünk.
Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem