DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Mindenekelőtt a második kérdéshez annyit, hogy az egészségügy az a szféra, amelynek működésére döntően a közhasznúság jellemző. A közhasznúság, hiszen a lakosság közegészségügyi, járványügyi biztonságának a megőrzése, a betegek gyógyítása kétségtelenül a közjó részei, a közösség hasznát szolgálják. A közhasznúságot azonban - nyilván mint ön is tudja és tisztelt képviselőtársaim is - nem lehet azonosítani az állami feladatokkal, és nem szabad leszűkíteni kizárólag állami költségvetési forrásból ellátott feladatokra.
Ön a hozzászólásában - úgy tűnik - a Rolicare különböző időszakokban folytatott tevékenysége kapcsán - talán nem először a parlament színe előtt az ellenzék oldaláról - magát a közhasznúságot is megpróbálja lejáratni. Ezzel együtt szíves tudomására kell hoznom - képviselő asszony figyelmét nyilván elkerülte -, hogy a vérellátás ügyében több mint két év óta a Rolicare céggel semmiféle tárgyalás nem folyt. 1994-ben valóban folytak ilyen megbeszélések, akkor azonban, amikor Lépes Péter - azóta már más okok miatt nem a tárca helyettes államtitkára - ebbe a tisztségbe került, ezek a megbeszélések megszakadtak.
(13.40)
Más koncepció alakult ki a vérellátással kapcsolatban. Mint nagyon jól tudja ön is, már a parlamentnek benyújtott egészségügyi törvény tervezetében konkrétan a vérellátás megszervezését állami feladatként javasoljuk majd deklarálni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem