DR. CSIHA JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A hír igaz. A hírhez még a következő tételek tartoznak. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság 1997. május 28-ai ülésén határozatában a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. igazgatósági tagjának megválasztotta Lascsik Attilát. A döntés alapjául az szolgált, hogy Lascsik úr szakmai tapasztalatát és privatizációs ismereteit az ÁPV Rt. hasznosítani kívánta. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Én is végighallgattam hang nélkül önöket...
Ennek célszerű módja, hogy olyan társaság igazgatóságába kapjon megbízást, amelynek privatizációja előkészítés alatt áll, illetőleg lebonyolítása tulajdonosi feladatot jelent. A Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. a tartós állami tulajdonba sorolt állami társaságok közé tartozik, 75 százalék erejéig van tartós állami tulajdonba sorolva, a privatizációs koncepció elkészítése '97. második féléves feladat. (Dr. Dobos Krisztina: Minden második ló lesz eladva!) A megbízás jogszabályi követelményeit az ÁPV Rt. és annak igazgatósága megtartotta, az összeférhetetlenségi tilalom alól Lascsik úr 1996. május 31-én kapott felmentést a kormánytól. Összeférhetetlenség vele szemben nem áll fenn.
Az üzenetekről pedig annyit, hogy az ártatlanság vélelme a bírósági ítéletig mindenkit megillet. (Dr. Dobos Krisztina: Jézus Máriám!) Jogállamban élünk... (Dr. Dobos Krisztina: Jogállam?), úgy gondolom, hogy nem szabad, nem érdemes az ártatlanság vélelmét kétségbe vonni egy egyébként szakmailag elismert ember esetében. (Dr. Dobos Krisztina: Ki kell nevezni még egypár helyre! - Dr. Pusztai Erzsébet és dr. Dávid Ibolya: A kormányba! - Dr. Pusztai Erzsébet: Ezek a legszigorúbb büntetések!)
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem