DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Elnézést kérek, de az utóbbi mondatát vissza kell utasítanom. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.) Úgy gondolom, hogy a kormány tagjai nem bűnpártolást követnek el; egyébként aszerint járnak el, ahogy erre a törvény számukra lehetőséget ad.
Egyébként, tisztelt képviselő úr, az Országgyűlésnek is vannak közvetlen felügyeleti lehetőségei. Például, tisztelt képviselő úr, ha ön úgy gondolja, hogy mindezek alapján szükséges erélyesebb lépéseket tenni, akkor készítsen javaslatot arra, hogy az Országgyűlés utasítsa az Állami Számvevőszéket eseti vizsgálat lefolytatására. Az Országgyűlés ezen túlmenően természetesen indítványozhatja az önkormányzat feloszlatását is.
Úgy gondoltuk azonban, hogy miután már egy lejárt mandátumú önkormányzatról van szó, az új önkormányzat nyilvánvalóan át fogja vizsgálni az elődje (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) törvénysértő döntéseit, és megfelelően korrigálja.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Dr. Dobos Krisztina: 2 milliárd?)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem