DR. FAZAKAS SZABOLCS

Teljes szövegű keresés

DR. FAZAKAS SZABOLCS
DR. FAZAKAS SZABOLCS, ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter: Képviselő Úr! Szeretném önt megnyugtatni, de azt hiszem, hogy félreértettük egymást. Mint ahogy jeleztem is, a fennálló rendelkezések értelmében negyedévente az árakat az inflációhoz, azaz a leértékelés üteméhez idomítjuk. Ezért... (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: A béreket is?) Bocsánat, a béreket, úgy tűnik, az idén magasabb mértékben fogjuk tudni emelni, mint magát az inflációt... (Derültség az ellenzéki padsorokból.) vagy a leértékelés ütemét.
A leértékelés idén most negyedévente 1 százalék lesz... - vagy havonta egy százalék lesz augusztustól. Ez azt jelenti, hogy az októberi kötelező árváltoztatásnál mintegy 3 százalékos leértékelési értéket kell beépítenünk. Ahogy mondtam, évente egyszer kell felülvizsgálnunk az egész árrendszert, és ilyenkor kell az importárváltozást és az egyéb költségeket figyelembe vennünk.
(14.20)
Ez azt jelenti, hogy a gáz esetében valószínűleg októbertől csak ezt a leértékelési ütemet kell újra érvényesítenünk, mint ahogy a villamos energia esetében pedig november 1-je az a dátum, amikor az egész éves változást az árakban figyelembe kell vennünk. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem