ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja indítványozta az ajánlás 1. pontjáról történő szavazást. Az MDF képviselőcsoportja indítványozta az ajánlás 3. pontjáról történő szavazást. Ezek az indítványok nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást.
A kormány az ajánlás 8., 12., 22., és 23. pontjaiban szereplő módosító javaslatokat támogatja, most tehát ezekről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 284 igen szavazattal, 4 nem szavazattal, 17 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
(21.50)
Az ajánlás 1. és 3. pontjai alternatív megoldást kínálnak a törvényjavaslat 1. § (1) bekezdésének módosítására. Csiha András és képviselőtársai az 1. pontban azt kezdeményezik, hogy az összes ítélőtábla 1998. január 1-jétől kezdje meg működését. A 3. pontban Sepsey Tamás és Balsai István az ítélőtáblák működésének kezdő időpontját 2001. január 1-jében jelölik meg.
Először az ajánlás 1. pontjáról határozunk. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 99 igen szavazattal, 172 ellenszavazattal, 33 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 3. pontját teszem fel szavazásra. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérdezem, elfogadják-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 74 igen szavazattal, 208 ellenszavazattal, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 4., 11. és 24. pontjaiban Csákabonyi Balázs és képviselőtársai a törvényjavaslat 1. § (1) bekezdésének módosításával azt kezdeményezik, hogy 1999. január 1-től Pécs helyett Kaposvárott kezdje meg működését az egyik ítélőtábla. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 158 ellenszavazattal, 56 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjában Juhászné Lévai Katalin és Csiha András a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdése a) és b) pontjainak módosítását kezdeményezik. Javaslatukban azt kezdeményezik, hogy Hajdú-Bihar megye 1999. január 1-jétől a fővárosi ítélőtábla illetékességi területébe tartozzon. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 125 igen szavazattal, 141 ellenszavazattal, 39 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 3. és ezekkel összefüggésben 4., 5. és 6. pontjaiban Tompa Sándor a törvényjavaslat 2. § (1) és (2) bekezdésének módosítását, illetve kiegészítését javasolja. Indítványa szerint 2003. január 1-jétől Miskolc székhelyű ítélőtábla is létesüljön, és javaslataiban ennek illetékességi területét is előterjeszti. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 181 ellenszavazattal, 42 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs jelentkező.) Ilyen jelzés nem érkezett.
A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem