SZABÓ RUDOLFNÉ DR.

Teljes szövegű keresés

SZABÓ RUDOLFNÉ DR.
SZABÓ RUDOLFNÉ DR. (SZDSZ): Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Ház! Az általános vita során több mindent elmondtunk ezzel a törvényjavaslattal kapcsolatosan, többek között megegyezés volt, mert hisz minden párt kinyilvánította, hogy erre a törvényre szükség van, pontosan azokból az okokból adódóan, amik itt elhangzottak. Nem hiszem, hogy ezt a mai napon bárki tagadni kívánná vagy megtenné.
Elmondtuk viszont a törvényjavaslat tárgyalása kapcsán a felmerült dilemmáinkat, problémáinkat, szóba került, hogy magas a közteherjegy, szóba került az 5 nap, hogy jó lenne eltörölni, és csak a 15 nap maradjon. Szóba került az is, hogy mindaz, ami itt elhangzott, az egyéni vállalkozókra is vonatkozzon.
Meg kell most állapítsuk a törvényjavaslat tárgyalása vége felé, hogy bizony, kedvező elmozdulás történt a vita során, a kormány fogékony volt az elhangzott felvetésekre, hisz a kategóriákat csökkentette, a közteherjegy összegét csökkentette, a törvény hatályát kívánja kiterjeszteni az egyéni vállalkozókra, és még sorolhatnám, hogy milyen irányban mozdult el, vagy történtek a módosítások.
Most számomra érthetetlen, hogy itt ijesztgetések hangzanak el, amit jó lenne elkerülni. Hisz mindnyájunknak a közös érdeke, hogy ezt minél többen vegyék igénybe, és ez bizony a munkaadóknak, persze még jobban a munkavállalóknak is az érdeke; tehát, túlmutatóan a törvényjavaslaton, nyilvánvalóan mindnyájunknak az érdeke. Éppen ezért nem szolgáljuk jól az ügyet, ha olyanokkal ijesztgetjük az embereket, hogy ez növelni fogja a terheket, miután tisztán tudjuk, hogy ez nem így igaz.
Éppen ezért - és befejezem - inkább azt szeretném kérni, hogy minél nagyobb propagandát fejtsünk ki annak érdekében, hogy ezt sokan vegyék igénybe, és ne az ellenkezőjét tegyék.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem