GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Részben kapcsolódnék csak Gerócs képviselőtársamhoz. Én azt hiszem, hogy e törvény kapcsán - ez az általános vitában is elhangzott - nem tudjuk az agrárium minden problémáját megoldani. A konszenzus kialakulni látszik, ezért nem akarok erről többet beszélni, mert én magam is bízom abban, hogy lesz egy olyan kapcsolódó módosító indítvány, amit a kormány ezek után támogat, de a példáját hadd használjam fel.
Tessék belegondolni, ez a kétezer forint nem vesz részt semmiféle közteherviselésben. Ez azt jelenti, hogy ezt helyette valaki másnak - ahogy Filló Pál mondta: nyomdásznak, esztergályosnak, közalkalmazottnak - kell megfizetnie úgy, hogy levonnak a jövedelméből, és a munkáltatója fizet utána. Én azt hiszem, hogy ha ezt még azzal is megtetézzük, hogy jogszerző időnek ismerjük el, ennek olyan messzemutató következményei is vannak, hogy majd amikor öreg lesz a most még alkalmi munkát vállaló, akkor nem az öreg-, időskori járadékra fog rászorulni, hanem esetleg nyugdíjjogosultsága lesz saját jogán.
(12.10)
Azt gondolom, hogy ezt kellene figyelembe venni. S ehhez hadd tegyek hozzá egy nagyon furcsa példát. Nemrég a kamarai törvény kapcsán beszéltünk arról, hogy adóból levonható legyen a tagdíj. Erre az agrárosok azt válaszolták, ez nem jó, mert mi nem fizetünk adót. Tehát az, hogy maga a vállalkozás sem fizet, meg akit alkalmaz, az sem - egyszer beszélünk a feketemunkáról és az az elleni küzdelemről; azt hiszem, itt egy apró lépést teszünk, és nem kellene ebbe olyan dolgokat belemagyarázni, amiket majd más törvényekben kell megoldani.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem