FILLÓ PÁL

Teljes szövegű keresés

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Nagyon rövid leszek. Ellentétben az előző hozzászólással, a támogatásommal is szeretném jelezni, hogy itt egy olyan munkajogi problémáról van szó, amely nagyon nehezen áthidalható. Ugyanis a nemzetközi jogi normák előírják, hogy a munkavállalók számára a pihenőnapot ki kell adni. Tehát semmilyen vonatkozásban, még az alkalmi munkavállalás esetében sem lehet ettől eltérni, mert akkor a nemzetközi joggyakorlatnak sem felelnénk meg. Úgy gondolom, hogy a munkavállalókat megilleti a pihenőnap, éppen ezért ez az ötnapos határidő valószínűleg benne fog maradni a törvényben.
Természetesen egy élő problémáról van szó. Valamennyien tudjuk, hogy az idénymunkák esetében nagyon nehéz érvényesíteni a pihenőnapot, de én úgy gondolom, hogy törvényi szinten nem mondhatjuk ki azt, hogy nem jár a munkavállalónak a pihenőnap, nem hiszem, hogy ettől el tudunk térni. Nem teljesen a jognak megfelelő, de végső soron arra van lehetőség, hogy e törvény keretein belül is meg lehet oldani. Vannak kiskapuk, amelyeket én itt most nem szeretnék elmondani, úgy gondolom, hogy eddig is éltek ezzel a lehetőséggel. Mindenesetre sajnos a törvényben nem tudjuk azt garantálni, hogy hosszabb időre kiterjesszük, hiszen akkor gyakorlatilag a munkavállalók számára nincs mód a pihenőnap kiadására, s ez a nemzetközi gyakorlattal is ellentétes lenne.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem