DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Én a miniszter úr szavaira válaszolnék igen röviden. Nekem az a véleményem erről: itt nem az a kérdés, hogy az ország többsége hogy ítéli meg ezt, mert itt nem az ország többségéről, hanem a gazdáról és a falusi munkanélküliről, illetőleg agrárproletárról van alapvetően szó. Ennek kapcsán megjegyezném azt is: hogy lehet feketemunkának tekinteni azt, amit egy sokévszázados gyakorlat szentesít, amit a hagyomány, a gyakorlat teljes mértékben elfogad. Én ezt is vitatnám a magam részéről.
S hogy a gazdák hogy látják a kérdést, arra semmi sem jobb bizonyíték, mint az, hogy a múlt héten már szerte az országban tüntetések voltak. Tüntetés volt például Debrecenben a pénteki napon, amikor ezek a kérdések is szóba jöttek. És részemről nem a gazdák bujtogatásáról van szó, hanem arról, hogy egy olyan teher kerül itt törvényes megfogalmazásra, amit jelenleg a magyar gazda, a magyar mezőgazdaság nem tud elviselni, és ezt a körülményt mindenképpen figyelembe kell venni!
Ehhez fűzném még azt a gondolatot is, hogy amennyiben a munkahelyteremtést más vonatkozásban támogatjuk, akkor ezt erre a területre is terjesszük ki! Akárhogy nézzük, az alkalmi munka révén is munkahelyteremtésről van szó, tehát azt a gazdát, aki alkalmi munkást - legyen egy, kettő, három vagy tíz - alkalmaz, azt a gazdát is támogassa a kormány a megfelelő mértékben.
(11.40)
Ilyen módon talán még le lehet nyelni ezt a közteherjegyet, illetve tudomásul lehet venni, hogy a közteherjegy bevezetésére sor kerül.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem