DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Először is szeretnék bocsánatot kérni a tisztelt Háztól, hogy konfundáltam két törvényt. Hogy mentségemre szóljak, elmondom - tudniillik egyszerre dolgoztam a két módosító javaslaton -, hogy elsősorban a számozást néztem és nem azt, hogy itt két különböző törvényről van szó. Amikor Filló Pál kollégám nagyon helyesen elkezdte sorolni az észrevételeit, rögtön rájöttem, hogy mi történt.
Itt tulajdonképpen a közteherjegyek értékmagassága körül alakult ki bizonyos vita. Engem megnyugtatott az, amit Kiss Péter miniszter úr mondott, nevezetesen a közteherjegyérték véleményem szerint is magasnak tűnő 50 százalékos csökkentése, mert ez bizonyos fokig megoldja a kérdéseket. A bizottsági értekezleteken is többször elmondtam, különösen a nagyon alkalmi munkáknál érzek bizonyos nehézségeket, akkor, amikor például arról van szó, hogy egy vagy két nap történik meg. Akkor az a macera, ami ezzel kapcsolatban jelentkezik - bocsánat a kifejezésért -, sok embert távol fog tartani attól, hogy ezt a terhet vállalja.
(11.30)
De valójában a hivatalos ügyintézéstől való félelemről van szó, különösen a vidéki emberek nem nagyon szeretnek elmenni a polgármesteri hivatalba ezzel kapcsolatosan, mert hátha ott olyanokat kérdeznek tőlük, amik még kellemetlenebbek lennének, mint amivel ők bementek. Szóval, itt vannak ilyen jellegű gondok, ezeket a bizonyos kötöttségeket kellene az emberekben feloldani és a hivatalokkal kapcsolatos bizonyos ellenszenveket is oldani kellene: a hivatal legyen barátja az állampolgárnak, ne pedig valamiféle egzekútora, tehát bizonyos felelősségre vonó intézménye legyen.
Köszönöm szépen egyrészről a kiigazítást, másrészről pedig köszönöm szépen ezt az újabb közlést. Én úgy gondolom, hogy ha ez már az általános vita előtt belekerült volna a törvényjavaslatba, akkor jó néhány észrevételünk kiküszöbölődött volna.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem