DR. SZÁJER JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Igen, egyetértve egyébként Kutrucz Katalinnal, hogy ez valójában nem ügyrendi javaslat. (Zaj.) Ugyanis a Házszabály nem ismeri a megismételt szavazás intézményét. Ebben a Házban, tisztelt képviselőtársaim, már számos alkalommal előfordult, hogy valakik tévedésből vagy azért, mert nem hallották rendesen, vagy más okokból, vagy éppen nem figyeltek oda, tévesen szavaztak. Ennek a hátrányát adott esetben az adott frakció vagy azok a képviselők el is vitték. (Zaj.) Mi, érdekes módon - ugyan valóban nagy zaj volt, persze mindig a nagyobb szám nagyobb zajt tud tenni, mint a kisebbség - (Közbekiáltások: Ez nem így van! - Felzúdulás, moraj a kormánypártok soraiban.) hallottuk, hogy a Távirati Irodáról való szavazás történik meg. Ha valaki ezt tévedésből nem hallotta volna, akkor szeretném felhívni arra a figyelmét, hogy a szavazás arról van, amit az elnök kihirdet. Aki ezt nem érti, nem hallja világosan, hogy miről van, akkor van módja, hogy adott esetben rákérdezzen.
Nagyon rossznak tartanám, nem is annyira a mostani szavazás tekintetében, hanem a precedensértéke miatt, hogy ebben a Házban - először egyébként - előfordulhasson... (Dr. Kóródi Mária: Nem igaz, mert volt már ilyen!), hogy egy indítványról, amelyről kihirdetett határozat van, amelyről egyesek tévedésben szavaztak, arról azt mondanánk, hogy ismételten szavazni kell. A tévedés a polgári jogban, a büntetőjogban mindenképpen beleszámítható adott esetben az értékelésbe, de a parlament Házszabálya ilyen szabályt nem ismer.
Kérem képviselőtársaimat - én is nagyon sajnálom, hogy nem született ebben a tekintetben törvény -, hogy ezeknek az elveknek az érdekében tartsák magukat ahhoz a gyakorlathoz és... (Közbekiáltás: Ülj már le!) ahhoz az egyébként mindenki által elfogadott elvhez. Éppen ezért nem támogatom azt a javaslatot, és nem tartom ügyrendinek, amit Szekeres Imre tett az előbb.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék soraiban. - Közbeszólások: Így van.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem