DR. SZOLNOKI ANDREA

Teljes szövegű keresés

DR. SZOLNOKI ANDREA
DR. SZOLNOKI ANDREA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én a képviselőtársak figyelmét a 36. ajánlási pontra szeretném felhívni. Ez a 13. §-ról szól, illetve annak módosítását kezdeményezi. Ez a 13. § arról szól a törvényjavaslatban, hogy milyen módon juthat hozzá a beteg a járóbeteg-szakellátáshoz. Nevezetesen a 13. §-ban deklarálásra kerül, hogy csak úgy juthat hozzá a járóbeteg-szakellátási szolgáltatáshoz, ha a háziorvosától beutalót kér, és a beutaló igénybevételével jut el a járóbeteg-szakellátás orvosához.
Ezt mi, szabaddemokraták nagymértékben sérelmezzük, mert ez a magyarországi szabad orvosválasztást befolyásolja, nevezetesen hátrányosan befolyásolja. Nem beszélve arról, hogy nem kezeli felnőttként a magyar állampolgárt; nevezetesen: ha valakinek a füle fáj, akkor az első nap el kell mennie a háziorvoshoz - ez rögtön egy nap munkából való kiesést jelent -, utána aznap megkapja a háziorvostól a beutalót, utána másnap eljut a szakellátás orvosához, most már a beutalóval. Nem kezeli felnőttként a magyar állampolgárt, nevezetesen akkor, amikor azt feltételezi, hogy egy magyar állampolgár, akinek a füle fáj, az nem a fül-orr-gégészhez fog elvonulni, hanem esetleg urológushoz vagy nőgyógyászhoz.
(10.00)
Ezért ez a módosító javaslat azt kezdeményezi, hogy ne csak a háziorvosi beutalóval juthasson el a járóbeteg-szakellátás orvosához az állampolgár, hanem a saját kezdeményezésére is felkereshesse a járóbeteg-szakellátás orvosát.
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem