DR. SCHWARCZ TIBOR

Teljes szövegű keresés

DR. SCHWARCZ TIBOR
DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretnék csatlakozni Pusztai Erzsébethez és Surján Lászlóhoz, hiszen a háziorvos feladata az, hogy a beteg ellátásában egy definitív ellátásra törekedjen, s a világon sehol nem lehet korlátlanul sem finanszírozni, sem megoldani azokat az igényeket, amelyeket a betegek szeretnének. Ezért a szakirodalom szerint a háziorvosnak a világon mindenütt van egy úgynevezett kapuőr szerepe. Ezt a kapuőr szerepet kell hangsúlyozni - és hangsúlyozza helyesen a törvény -, vagyis magyarul mindenképpen a háziorvosra kell bízni azt, hogy hova, milyen szakellátásra és mikor küldi el a beteget, és ez egyáltalán nem jelenti a szabad orvosválasztás korlátozását.
Ha a háziorvos szakmai színvonala olyan - és arra kell törekedni, hogy olyan legyen, olyan lehetőségeket kell biztosítani, akkor ott helyben kell tudnia ellátni a beteget, de az irányító szerepet mindenképpen a háziorvosra kell bízni és nem a betegre, mert abban az esetben, ha a beteg szabadon megy és választja a különféle szakrendeléseket, az nem szervezhető az egészségügyben és nem finanszírozható.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem