ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1997. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3211. számon, az egységes javaslatot T/3211/36. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az előterjesztő és az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be és erről ajánlás készült T/3211/31. számon. Megkérdezem Hack Péter képviselő urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e az ajánlást indokolni? Nem.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Indítványozom az ajánlás valamennyi pontja tárgyalásának összekapcsolását. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége indítványomat elfogadta. Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni? Nem.
A záróvitát ezzel lezárom, feltételezem, hogy Akar államtitkár úr sem kíván szólni.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. A módosító javaslatok támogatottságát figyelembe véve, először az előterjesztő által beterjesztett 1., 2., 3., 4., 5., 6. és 7. pontokat teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő és az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait az ajánlás 1-7. terjedő pontjai szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 237 igen szavazattal, 71 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az ajánlás 8. pontjában lévő alkotmányügyi bizottsági javaslatot teszem fel szavazásra, amellyel az előterjesztő nem ért egyet. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság – előbb említett – javaslatát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 241 igen szavazattal, 63 ellenszavazat és 7 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az egységes javaslat egészéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1997. évi költségvetéséről szóló egységes javaslatot az imént módosított szöveg szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 241 igen szavazattal, 72 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül, az egységes javaslatot elfogadta. Megkérdezem a képviselőcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni?
Megadom a szót Győriványi Sándor képviselő úrnak, aki a Független Kisgazdapárt képviselőcsoportjának szavazatát indokolja. És figyelmet kérek, tisztelt Országgyűlés!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem