RÓZSA EDIT

Teljes szövegű keresés

RÓZSA EDIT
RÓZSA EDIT (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az SZDSZ frakciója természetesen megszavazta ezt a javaslatot, mert támogat minden olyan törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy közvetlenül dönthessenek saját ügyeikben. Ez a javaslat, tisztelt Országgyűlés, lehetővé teszi, hogy az állampolgárok összességében közel 4-4,5 milliárd forint sorsáról maguk döntsenek, lehetővé teszi az adófizető polgárok számára, hogy adójuk egy százalékával maguk rendelkezzenek, maguk döntsék el, hogy milyen közérdekű, közhasznú tevékenységet támogatnak. Ez a törvényjavaslat lehetővé teszi a társadalmi szervezetek, az alapítványok, a helyi nonprofit egyesületek, valamint az egyházak közérdekű, közhasznú tevékenységének a támogathatóságát, amennyiben erre vonatkozóan nyilatkoznak, és erre igényt tartanak.
Az SZDSZ a múltban is és a jövőben is támogatni fog minden olyan javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy ezekben az ügyekben az állampolgárok ezen a módon is beleszólhassanak.
Örömömet szeretném kifejezni, és egyben szeretném megköszönni ellenzéki képviselőtársaimnak is, hogy együttműködtek abban, hogy az SZDSZ által már '91-ben hangoztatott javaslatot most, a mai nap folyamán az Országgyűlés elfogadhatta, törvénybe iktathatta. Köszönöm az együttműködésüket annak érdekében, hogy ezt az ígéretünket ezen a mai napon beválthattuk. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem