ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Több képviselőcsoport nem kívánja indokolni szavazatát, ezért most soron következik a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti közcélú felhasználásáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3486. számon, az egységes javaslatot pedig T/3486/54. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A benyújtott módosító javaslatokra az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/3486/57. számon. Kívánja-e az alkotmányügyi bizottság indokolni? Nem.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vita szabályait kell alkalmazni. Kezdeményezem, hogy a vita a következő szakaszok alapján történjék. A vita első egysége az ajánlás 1. pontja; a második a 2., és a hozzá kapcsolódó 9. pont; a harmadik vitaegység a 3., 4., 5. pontokban található módosító javaslatok; majd a 6., 7., és 8. pontok együttes vitája következik. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.
Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni az 1. ponthoz? Nem. A záróvita e szakaszát lezárom.
Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki az ajánlás 2. és 9. pontjához szólni? Nem. A vita e szakaszát lezárom.
A 3., 4., és az 5. ponthoz kíván-e valaki szólni? Nem. A vitaszakasz e szakaszát is lezárom.
Következik a 6., 7., és 8. pontok vitája. Nem kíván senki sem szólni. A vita e szakaszát és a záróvita egészét is lezárom. Akar államtitkár úr sem kíván szólni.
Tisztelt Országgyűlés! Most tehát akkor a módosító javaslatokról történő határozathozatal következik.
A 4. és az 5. alternatív megoldást kínál, így erről külön határoz az Országgyűlés.
Előtte azonban azokról a pontokról határozunk, amelyekkel az alkotmányügyi bizottság és az előterjesztő egyaránt egyetért.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az ajánlás 1., 2., 3., 6., 7., 8. és 9. pontjait? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 213 igen szavazattal, 43 ellenszavazattal és 17 tartózkodás mellett az előbb felsorolt pontokat elfogadta.
A 4. és az 5. pontban a 4. § (1) bekezdése b) pontjának módosítására található indítvány. Az alkotmányügyi bizottság javaslata szerint kedvezményezett legyen a gyermek-, ifjúsági és szabadidősport, valamint a fogyatékosok sporttevékenysége is.
Bakonyi Tibor erre hasonló tartalmú javaslatot terjeszt elő. Bakonyi Tibor visszavonta az indítványát. Ezért felteszem most az alkotmányügyi bizottság javaslatát a 4. pont szerint, amelyet az előterjesztő támogat. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 274 igen szavazattal, 4 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett elfogadta.
(13.10)
Tisztelt Országgyűlés! Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti közcélú felhasználásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 223 igen szavazattal, 51 ellenszavazattal, és 12 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Megkérdezem a képviselőcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Megadom a szót Semjén Zsolt képviselő úrnak, aki a KDNP szavazatát indokolja.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem