LÁNYI ZSOLT

Teljes szövegű keresés

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Független Kisgazdapárt az albizottsági egyeztetések során olyan naiv vagy optimista volt, hogy reménykedett, hogy egy ilyen fontos törvénnyel kapcsolatban, amelyik végeredményben a Magyar Távirati Irodának a működését és annak a politikai objektivitását biztosítja, sikerül több hónapos munkával, egyezkedéssel megegyeznünk, és lehetővé teszi ez a törvénytervezet azt, hogy a kormánypárti képviselők s az ellenzéki képviselők is egységesen megszavazhassák ezt az igen fontos törvényt.
Azonban meg kell jegyeznem, hogy a kulturális bizottságban nagy többségben az MSZP tisztelt képviselői vannak, akikkel hónapokon keresztül kemény vitában győzködve egymást egy közös nevezőre tudtunk jönni. Azonban sajnálatos módon az utolsó pillanatban itt egy probléma keletkezett, mert az MSZP tisztelt képviselői ezt – a hozzáértő szakemberekből álló, a kulturális bizottságba delegált MSZP-s képviselőknek az egyezkedését – nem tudták elfogadni, és a hatalmas többség – ugye a 209-ből, ha levonom a kulturális bizottságban valóban hozzáértő embereknek a kialakított véleményét – nem értett egyet, és így nem támogatták utolsó pillanatban a kialakított hétpárti konszenzust.
(13.50)
Ennek következtében sajnálatos módon a Független Kisgazdapárt az igen szavazatát át kellett értékelje, és mivel – amint Deutsch Tamás is említette – a 80 százalékos kinevezési átmeneti törvényt beemelte a végén mégiscsak ebbe a törvénytervezetbe a tisztelt Ház, és az ellenzék és a kormánypárt ebben egyetértett, ezért a Független Kisgazdapárt nem kemény nemmel szavazott – bár azt terveztük –, hanem a tartózkodást választotta. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem