ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a nemzeti hírügynökségről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3321. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Az egységes javaslatot a frakcióvezetők T/3321/102. számon kapták kézhez. Az előterjesztő módosító javaslatot nyújtott be T/3321/103. számon, erről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/3321/104. számon. Ezt kézhez kapták képviselőtársaim. Az alkotmányügyi bizottság nem kívánja indokolni a javaslatokat.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlásban lévő módosító javaslathoz? Nem. A záróvitát ezzel lezárom, Vastagh Pál igazságügy-miniszter úr sem kíván szólni. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Tehát a határozathozatal következhet a módosító javaslatról. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát a T/3321/104. számú ajánlás szerint, amely kétharmados szavazást igényel az alkotmány 61. § (4) bekezdése alapján. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot. Az Országgyűlés 255 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 43 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
(13.40)
Tisztelt Országgyűlés! Most a módosított egységes javaslat alapján zárószavazások következnek. Az Országgyűlés a normaszöveg egy részéről az egyszerű többség szabályai szerint határoz, míg a további részeinél a kétharmados szabály érvényesül. Először az egységes javaslatnak azt a részét teszem fel szavazásra, amely egyszerű többséget igényel.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a nemzeti hírügynökségről szóló törvényjavaslat egységes javaslatának 1., 2. §-a, 11., 14., 20. § (1), (2), (5) bekezdése, 22., 24., 27., 28. §, továbbá a 30., 31., 32. és 34. §, valamint a 36. § (1), (4), (6), (9) és (13) bekezdését? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 232 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 72 tartózkodással a módosított egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az egységes javaslatnak azokról a részeiről határozunk, aminek elfogadásához a jelen levő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a nemzeti hírügynökségről szóló törvényjavaslat egységes javaslatának 1., 3-10-ig terjedő §-ait, a 12., 13. §-ait, a 15-19. §-ait, a 20. § (3) és (4) bekezdése, a 21., 23. §, a 25., 26. §, 29. §, 33. §, 35. §, a 36. § (2), (3), (7), (8), (10), (11) és (12) bekezdéseit? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 232 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 71 tartózkodás mellett a módosított egységes javaslat minősített többséget igénylő részét elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Ezzel a zárószavazás befejeződött. A képviselőcsoportok szavazatainak indokolása következik. Megadom a szót Gáspár Miklós képviselő úrnak, aki a KDNP szavazatát indokolja.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem