DR. SEPSEY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum tartózkodott a törvényjavaslat végszavazásánál.
Tartózkodott azért, mert a kormányzó pártok – s nevezetesen a legnagyobb kormányzó párt – ismét megszegte az adott szavát. Nyilvánvalóan nem először történt ez, vannak akik ebből már sportot űznek, számunkra azonban ez az eljárás elfogadhatatlan.
El kell gondolkozni azon, hogy a további esetekben politikai egyeztetést érdemes-e tartani fontos törvényjavaslatok esetén vagy sem. Nem érdemes, igen tisztelt képviselőtársaim, mert hogyha a Magyar Szocialista Párt frakciója olyan személyt küld el a politikai egyeztetésre, aki igent mond, ezt követően számtalan módosító javaslatot az ellenzéki képviselők visszavonnak, s a kulturális bizottság által egy összefoglalt módosító csomag kerül benyújtásra – amelyet a pártok támogatnak –, és utólag ezt mégis egyesek a Szocialista Pártból kifogásolják, ennek következtében meggyőzik a pártokat, hogy az adott szót nem érdemes betartani, én úgy gondolom, csak tartózkodással lehetett jelezni azt a rosszallást, hogy ez a politikai felfogás tőlünk távol áll.
Önökhöz, úgy látszik, ez nagyon közel áll. Ezért nagyon visszatetsző boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánni akkor, amikor a kormányzó pártok tudták, hogy nem fogják tartani az adott szavukat.
Sajnos, egy nagyon rossz törvény született, hisz a kinevezésnek az a módja, ami jelenleg elfogadásra került, nyílt kormányzati beavatkozást tesz lehetővé a független nemzeti hírügynökség életében. Ez nyilvánvalóan ellentétben áll az Alkotmánybíróság által megállapítottakkal.
Akkor, hogyha a miniszterelnök fog majd választani, hogy neki ki a tetsző személy, aki a független hírügynökséget vezeti, akkor ennek a személynek a függetlensége, a pártatlansága megkérdőjelezhető. Nyilvánvalóan ez következik abból is, hogy nem fogadták el a tanácsadó testület kinevezési jogát, mert a kormánypártok – és közöttük néven nevezve a Magyar Szocialista Párt – egyértelműen a választások előtt, 1998-ban a független hírügynökséget kormányzati befolyás alá akarja vonni.
Ehhez sajnos, támogatást nem lehet adni, és reméljük, a választópolgárok sem fognak ehhez támogatást adni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem