DR. MOLNÁR PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. MOLNÁR PÉTER
DR. MOLNÁR PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Szabad Demokraták Szövetségének parlamenti frakciója támogatta a nemzeti hírügynökségről szóló törvényjavaslatot, és tettük ezt azért, mert úgy gondoljuk, hogy a megszavazott törvény remélhetően biztosítani fogja az MTI politikai függetlenségét.
Azt, hogy valóban a köz szolgálatában, valóban közszolgálati hírügynökségként működjön, és fontosnak tartjuk azt, hogy az elmúlt napok eseményei során a tegnapi tárgyaláson – ha teljes körű megállapodást nem is sikerült elérni – olyan változatig azért el tudtunk jutni, amellyel kapcsolatban az ellenzéki pártok sem ellenvéleményüket fejtették ki, hanem csak tartózkodással jelezték a fenntartásaikat.
Fenntartásai az SZDSZ-nek is vannak, de fontosnak tartottuk, hogy ez a törvényjavaslat megszülessen, és én is azt gondolom, hogy az ellenzéki pártok, az ellenzéki frakciók tartózkodása is azt fejezi ki, hogy az ellenzéki frakciók is értékelik azt a garanciarendszert, ami a megszavazott törvényben az MTI, a nemzeti hírügynökség függetlenségét hivatott biztosítani, azt bástyázza körül.
Amennyiben ez a garanciarendszer mégsem fog elég erősnek bizonyulni, a Szabad Demokraták Szövetségének frakciója – akár kormánypártként, akár ellenzéki pártként – az elveihez hűen támogatni fogja a garanciáknak az erősítését. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem