DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Először is engedje meg, hogy megköszönjem jókívánságait, és arra törekszem, hogy az egészségügyi szervezetrendszer – amelynek a zavarai természetesen nem most, ezekben a hetekben, hónapokban alakultak ki – kiszámíthatóbbá és átláthatóbbá váljék.
Természetesen szándékunkban áll módosítani a 19/1996. népjóléti miniszteri rendeletet. Már csak azért is módosítani kell, mert ezt maga az alaprendelet évenkénti gyakorisággal előírja, tehát ez nemcsak a miniszter szándékától függ; és ezek a módosítások teremtik meg annak a lehetőségét, hogy a minimumfeltételek rendszere kiegészüljön, így a közeljövőben a háziorvosi ellátás, a foglalkozás-egészségügyi ellátás feltételrendszere is megjelenik.
(14.00)
Ugyanakkor nem tudjuk a minimumfeltételek sorában vagy az erre épülő engedélyezési gyakorlatban minden specialitás és szubspecialitás feltételrendszerét meghatározni, egy adott speciális feladatra való alkalmasságot erre épülően az akkreditáció, az intézménytanúsítás rendszerében szeretnénk meghatározni és vizsgálni. Nem zárkózunk el az elől, hogy úgymond vegyes profilú osztályok is létesüljenek a jövőben, de jelenleg azért az a helyzet, és különösen a pincehelyi intézményben és a hozzá hasonló helyzetben levő, egyenlőre kihelyezett részlegként működő intézményben, hogy nem adottak azok a személyi feltételek, amelyek a biztonságos betegellátást ott lehetővé teszik. Meg fogjuk ezt a kérdést vizsgálni, azonban én úgy gondolom, hogy a pincehelyi tapasztalatok ismeretében – amelyeket ön is ismer – nem lenne most biztonságos az ellátás, ha itt ebben az induló rendszerben azonnal egy belgyógyászati, sebészeti vegyes profilú osztály működéséhez járulnánk hozzá. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem