KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Akkor viszont valóban rövidre kell fognom.
A helyzet tehát az, hogy a befektetők a rendőrséghez, az ügyészséghez és más szervekhez fordultak annak érdekében, hogy befektetésüket visszakapják. A megyei főügyészség álláspontja szerint azonban az ezzel kapcsolatos panaszok nem teljesíthetők, a zár alá vétel megalapozott és törvényes volt. A zár alá vett vagyon nem elegendő valamennyi károsult kártalanítására, illetve - mivel pénzről és kárpótlási jegyekről van szó - nem azonosítható a befektető által átadott és a zár alá vett érték. A károsultaknak a büntetőeljárásban a büntetőügyben ítéletet hozó bíróság ítélheti meg polgári jogi igényüket, és csak ennek alapján részesedhetnek a rendelkezésre álló vagyonból.
Tájékoztatom még a tisztelt Országgyűlést, hogy a Baranya Megyei Bíróság nyolc befektető kezdeményezésére kimondta a cégek fizetésképtelenségét, de mivel a kft. meghatalmazott képviselője a végzés ellen ugyancsak fellebbezett, így az ügyben jogerős döntést a Legfelsőbb Bíróságnak kell hoznia. A döntést követően felszámolóbiztos rendelkezésére lenne bocsátva a zár alá vett vagyon is.
A leírtak alapján sem a Belügyminisztériumnak, sem a nyomozást folytató rendőrségnek nincs törvényes lehetősége arra, hogy az ügy nyomozati szakaszában a károsultak igényeinek kielégítésére érdemi intézkedést tegyen.
Kérem a tisztelt Országgyűlést a válasz elfogadására. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem