DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Teljes szövegű keresés

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen tisztelt Miniszter Úr! Igen sokan jelezték, hogy Ön egy nyilatkozatában nem túl régen azt mondotta, a pótköltségvetés során az Ön tárcáját érintő elvonások azzal járhatnak, hogy nem tesznek eleget a törvényben előírt befizetési kötelezettségeiknek, például a társadalombiztosítási járulékot sem fizetik be.
Tisztelt Miniszter Úr! A kereszténydemokraták felfogása szerint a kormány maga és annak minden tagja csak az alkotmányosság és törvényesség őreként tevékenykedhet. Kérdéseim tehát az alábbiak:
1. Tudatában van-e annak, hogy a kiejelentése bátorítást adott mindazoknak, akik be nem fizetett járulékaik miatt felelősek a társadalombiztosítási alapok nagyon sok milliárdos kintlévőségéért?
2. Ha a pótköltségvetés valóban ilyen elviselhetetlen terhet jelent az Ön által vezetett minisztérium számára, kérdezem, meg fogja-e szavazni azt képviselőként, ha majd a kormány beterjeszti.
3. Remélhetjük-e, hogy a kormány és a miniszterek tevékenysége a továbbiakban törvényes keretek között folyik majd, avagy az expotörvény és a társadalombiztosítási törvény, a nyugdíjemelések nagyvonalú kezelése után más törvények semmibevételére is számíthatunk?
Utolsó kérdésem: igaz-e, hogy Ön ezt mondta, ezt a kijelentést tette - vagy netán félrehallásról van szó? Akkor az az érzésem, hogy egy fél ország hallott félre. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem