AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen.
Tehát a pártok központi költségvetési támogatásra jogosultak. Ennek fő összegét és az egyes pártokra jutó mértékeit évente a költségvetési törvény határozza meg. Mivel a választásokra év közben került sor, az 1994. évre jóváhagyott költségvetési előirányzatokat csak részben vehették igénybe a pártok. A fel nem használt, második félévi előirányzat új elosztására az országgyűlési képviselő-választást követően a költségvetési törvény módosításával kerülhet sor. Az előterjesztett törvényjavaslat tehát az új választási arányokat csak féléves hatással tartalmazza.
A számítás a párttörvény rendelkezéseinek megfelelően történt, azaz a támogatásra fordítható összeg 25 százalékát egyenlő arányban az Országgyűlésben az országos listán mandátumot szerzett pártok között, 75 százalékát pedig a választások eredménye alapján a pártra, illetve a párt jelöltjére az első érvényes fordulóban leadott szavazatok arányában kellett felosztani. Ezeket az elveket érvényesítette a most bemutatott javaslat. Természetesen ezek az arányok 1994-re vonatkoznak - az egyik félév az előző helyzetnek megfelelően, a másik félév az új helyzetnek megfelelően került kiszámításra -, következésképpen 1995-ben egy jelenlegi javaslattól eltérő, új arány fog majd kialakulni.
Tisztelt Képviselőház! A kormány nevében kérem az Önök előtt levő törvényjavaslat elfogadását. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem