DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Az önkormányzat ezzel az eljárással a menekültek javára jelentős haszonhoz jut. A Fővárosi Ingatlankezelő és Műszaki Vállalat álláspontja az, hogy az átmeneti lakások bérének meghatározása a polgári törvénykönyv szerint szabad egyezkedés tárgya. Ez az értelmezés azonban nem osztható, mert éppen a polgári törvénykönyv rendelkezése kiemeli, hogy a szolgáltatás és ellenszolgáltatás között feltűnően nagy értékkülönbség kikötése esetén, mint a jelen esetben, a szerződést a sérelmet szenvedő fél a bíróság előtt megtámadhatja.
(15.00)
De vajon az ide menekültekre a szerződés megtámadása esetén milyen sors vár? Ezért kérem, a kormány belátható időn belül alkossa meg az átmeneti lakásokban lakók jogi helyzetének rendezésére a szükséges jogszabályokat, éspedig legyen lehetőségük a határozatlan időre szóló bérleti szerződés megkötésére, a méltányos hasznot meg nem haladó lakbérek kikötésére, valamint az általuk lakott átmeneti lakások megvételére. Köszönöm a szót. Kérem a szíves választ.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem