DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): A budapesti XIII. kerületi, Kassák Lajos út 78. szám alatti, a földhivatal adatai szerint munkásszállóként nyilvántartott, átmeneti lakásokat tartalmazó épületet és még hét budapesti háztömböt a Budapest Fővárosi Önkormányzat, a Fővárosi Ingatlankezelő és Műszaki Vállalat révén negyven, Erdélyből áttelepült, visszahonosított magyar állampolgárságú család, és még egyebütt Budapesten 950 család részére - közöttük a Vajdaságból menekültek is vannak - évről évre meghosszabbítandó szerződéses lakáshasználat útján értékesíti.
A Fővárosi Ingatlankezelő és Műszaki Vállalat a munkásszállásokként nyilvántartott lakások bérleti díját évente, az egyéb lakások bérét lényegesen meghaladó összegekben állapítja meg. A szükséghelyzetben levő bérlők anyagi erejüket meghaladóan kénytelenek magas béreket fizetni. Például egy 56 négyzetméter alapterületű átmeneti lakás havi bére az 1990. évben 7400 forint, az 1991. évben 10 000 forint, az 1992. évben 14 500 forint, az 1993. évben 17 800 forint volt.
A lakók sérelmeit sem a korábbi, sem az új belügyminiszterhez, sem a főpolgármesterhez, sem a köztársasági megbízotthoz, sem az Alkotmánybíróság elnökéhez, sem a köztársaság elnökéhez, sem a Fővárosi Ingatlankezelő és Műszaki Vállalathoz intézett kérelmeikre nem orvosolták. Ezért alappal tartanak attól, hogy az épületet a fejük fölött eladják s őket pedig az utcára teszik.
Számolni kell azzal, hogy a lakásrehabilitációs munkák során a fővárosnak nyilván még több átmeneti lakásra lesz szüksége, és a Belügyminisztérium 303-1288/1993. számú nyilatkozata szerint nincsen lehetőség határozatlan időre szóló bérbeadást kezdeményezni. A Fővárosi Önkormányzat szociális és lakásügyi bizottságának Gy.P/1718/1993-as számú tájékoztatása határozottan leszögezi, hogy nem tervezik az átmeneti lakások főbérletté átalakítását, sem a lakásoknak, a bentlakók vagy akár mások részére történő eladását.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem