ELNÖK (dr. Salamon László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztésére az 1990. évi LV. törvény 3. § (6) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság indítványának megfelelően felfüggeszti-e dr. Torgyán József képviselő mentelmi jogát. (Zaj. Közbeszólások: Nem ez a kérdés! Nem ezt terjesztették elő! - Az elnök a főtitkárral tanácskozik.)
(16.50)
Kérem, tisztáztuk a kérdést: helyesek voltak a közbeszólások, amik arra emlékeztettek, hogy a bizottság nem javasolja Torgyán József mentelmi jogának felfüggesztését. Ennek ellenére a kérdést úgy kell feltennem a Házszabály értelmében, hogy aki azt kívánja, hogy a bizottság javaslatával ellentétben, mégis függesszük fel Torgyán József mentelmi jogát, annak igennel kell szavaznia, aki ellenzi - tehát a bizottsággal ért egyet, hogy ne függesszük fel Torgyán József mentelmi jogát -, annak nemmel kell szavaznia.
A felfüggesztés mellett szavazók igennel szavaznak, az ellene szavazók nemmel. A bizottság nem támogatja Torgyán József mentelmi jogának felfüggesztését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 30 igen szavazatával szemben 180 nem szavazattal elvetette Torgyán József mentelmi jogának felfüggesztését, tehát fenntartja a képviselő úr mentelmi jogát. Harmincan tartózkodtak a szavazástól.
Tisztelt Országgyűlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/78. számon előterjesztést nyújtott be dr. Torgyán József képviselőtársunk - Független Kisgazdapárt - mentelmi ügyében. (Zaj.) A bizottság indítványozza a budapesti II-III. kerületi bíróság megkeresésével érintett ügyben dr. Torgyán József országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.
Megadom a szót dr. Géczi József Alajosnak, a mentelmi bizottság elnökének, a bizottság előadójának.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem