DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Kívánok szólni - rendkívül röviden... (Zaj. - Közbeszólás a bal oldalról: Szokásától eltérően...) ...tehát az ügy tényállási részét illetően legfeljebb három, nagyon rövid megjegyzésem lenne:
A két újságoldalnyit kitevő újságcikk szövegezése nem teljes egészében tőlem származik: van abban bizonyos újságírói szabadság is.
Másrészt az újságból átvett magánindítvány szövege további eltérést tartalmaz az újsághoz képest.
A harmadik eltérés a mentelmi bizottság anyagában található.
Ezzel azért nem kívánok azonban foglalkozni, mert úgy néz ki, hogy peren kívül rendezzük a dolgot, hiszen személyesen nem is ismerem a magánvádlót - semmi okunk nincs arra, hogy ez az ügy bíróság előtt fejeződjék be.
Amiért mégis szólok, annak az az indoka, hogy adva van az Alkotmánybíróság 36/1994. számú határozata, ami nem pontosan ilyen esetekre íródott, de mégis, elviekben el kell dönteni a jövőt illetően egy kérdést. Ez a kérdés nem most vár eldöntésre - megint azt kell mondanom, szeretném, ha az alkotmányozó folyamat során a jelen lévő igazságügy-miniszter úr erre az esetre is felfigyelne. Nyilvánvalóan egy elvi állásfoglalást kell majd kialakítani, hogy hol húzódik az országgyűlési képviselői véleménynyilvánítás szabadsága, hol húzódik az újságírónak a fogalmazási szabadsága, és hol kezdődik az emberi méltóság büntetőjogi védelme.
Ezek a kérdések tehát, amelyek elbírálásra várnak. A magam részéről személyileg nem érzem magam érintettnek a kérdés mikénti elbírálásában, ezért hívtam fel erre a miniszter úr figyelmét a jövőt illetően. (Dr. Vastagh Pál: Köszönöm.) Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem