DR. BÉKESI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. BÉKESI LÁSZLÓ
DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm a szót, alelnök asszony! Tisztelt Ház! Nagyon röviden szeretnék érvelni, kérve az önök támogatását.
A Bérgarancia Alap a felszámolás alatt álló vállalkozásoknak segít. A cél az, hogy azok a cégek, amelyek fedezet hiányában nem tudják a dolgozók munkabérét kifizetni, a Bérgarancia Alapból - a törvénytervezetnek megfelelően - támogatást kaphassanak. Ez a támogatás lehetővé teszi, hogy abban az esetben is, ha a felszámolás alatt álló cég bevételekkel nem rendelkezik, minimális jövedelemhez juttassa az ott lévő dolgozókat.
A fedezetről a parlament már gondoskodott a '94. évi költségvetési törvényben, a munkáltatói járulékok egy részét a törvény erre a célra elkülöníti, gyűlik a pénz, közel egymilliárd forint áll ebben a pillanatban rendelkezésre. Jelenleg is több ezer felszámolási eljárás van folyamatban, ezek az eljárások néha áthidalhatatlan gondokat okoznak, a bérek kifizetése több esetben szociális problémákkal jár együtt.
Azért kéri a kormány a kivételes és sürgős eljárást, hogy minél hamarabb életbe léptethessük az új Alapot és ezáltal a kifizetések törvényesen is lehetővé váljanak. Kérem az önök megértését és támogatását. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem