DR. KÓNYA IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDF): Köszönöm szépen. Nemcsak egyszerűen a nevemet említette, és nem személyes megtámadtatásként kívánok szólni, hanem azért, mert úgy jelezte Trombitás Zoltán: Kónya Imre - úgy látszik - nem ért egyet azzal, nem nyerte meg a tetszését, amit mondtam. Ezt szeretném korrigálni, illetőleg cáfolni.
Igenis megnyerte a tetszésemet, egy rendkívül színvonalas és igen figyelemreméltó hozzászólást hallottunk. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az ellenzéki pártok minden vonatkozásban egyetértenek a választójog kérdésében. Vannak olyan hangsúlyok, amelyeket egyik párt máshova helyez, mint a másik. A lényeg viszont abban van, amiben teljes az egyetértés, hogy módosítani a választójogi rendszert csak úgy lehet, ha nemcsak az ellenzék és nemcsak a kormánypárt, hanem valamennyi párt egyetért a lényegi módosításokat illetően.
Az a példa, amit fölhozott Trombitás Zoltán, s amire fölkaptam a fejemet, éppen ezt bizonyítja számomra. Igaz, hogy a korábbi kormány, a korábbi belügyminiszter előterjesztésében - épp ebben a témában - némileg módosította volna javaslatában a listás és az egyéni választókerületben bekerülhető képviselők egymáshoz viszonyított arányát, de mivel nem nyerte meg minden pártnak a tetszését ez a kormányjavaslat, amely a koalíció támogatását bírta benyújtáskor, ezért elállt ettől a javaslattól, és csak azokat a javaslatokat vitte végig a kormánykoalíció, amelyekben végül is konszenzust tudhatott maga mögött.
(11.50)
Ez a legfontosabb tanulság számomra abból, amit Trombitás Zoltán említett, és azt hiszem, hogy ebben a kérdésben semmiféle nézeteltérés nincs közöttünk még a hangsúlyokat illetően sem. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem