DR. KOVÁCS KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS KÁLMÁN
DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt héten több vidéki lapban - Dél-Magyarország, Új Dunántúli Napló stb. - dr. Szabó Lajos belügyminisztériumi főosztályvezető szavaira hivatkozva többek között a következő híradás jelent meg: "Ehhez hasonló lépés volt, amikor a kormány megszüntette a nyolc tankerületi oktatásügyi központot...", tovább nem idézem.
A tankerületi oktatásügyi központok a közoktatási törvény 99. §-a és 100. §-a alapján működnek, tehát ezek kormányzati döntéssel nem szüntethetők meg. Azt is el kell mondanom, hogy legjobb tudomásom szerint a tankerületi oktatásügyi központok még működnek.
Mindezek ellenére nem mehetünk el szó nélkül e híradás mellett, mert a kormányzat több, eddigi lépése mutat arra, hogy nagyvonalúan kezeli a törvényességet, a törvényes előírásokat és megelőlegez parlamenti döntéseket. A törvények a kormányra és a minisztériumokra is kötelezőek.
Kérdezem ezért a miniszter úrtól, illetve az államtitkár úrtól:
1. Igaz-e, hogy a kormány megszüntette vagy a közeljövőben - az oktatási törvény módosítása nélkül - meg kívánja szüntetni a nyolc tankerületi oktatásügyi központot?
2. Ki jogosította fel az ügyben illetékességgel nem bíró BM főosztályvezetőjét, hogy ebben a kérdésben nyilatkozzék?
3. Ismerik-e a miniszter urak a nyilatkozatot, és amennyiben nem értenek egyet vele, tettek-e intézkedést a nyilatkozóval szemben, valamint a hasonló közvéleményzavaró nyilatkozatok elkerülése érdekében?
Várom a miniszter úr válaszát. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem