DR. DOBOS KRISZTINA

Teljes szövegű keresés

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm államtitkár úr válaszát, de azt gondolom, hogy nem célszerű az interpellációt minősíteni, hiszen a feladata az, hogy válaszoljon. A válaszban azonban egy-két érdekes dolog hangzott el. A 162 millió, ami az egyéb nemzetiségi oktatásra vonatkozott, szintén szenvedett némi csorbát, hiszen onnan is elvontak 10 milliót, azonkívül átcsoportosítani fejezetek között, illetve címek között nagyon nehézkes. Ez a 10 millió kifejezetten könyvtámogatásra szolgált, és ez teljes egészében nullára íródott.
Én pont azért interpelláltam, hiszen nyilván államtitkár úr is pontosan tudja, hogy a nemzetiségi szerkesztői tanács felosztotta ezt a pénzt; ez nem egy pótköltségvetési tétel, hanem ez a nemzetiségi létnek egy szükséges feltétele, és megtörtént egy felosztás. Ezek után a pótköltségvetést nagyon nehezen lehet komolyan venni, ha sikerül innen-onnan átcsoportosítani.
Köszönöm szépen, hogy átcsoportosítottak, mert ezt nagyon fontosnak tartom, de szeretném, hogyha a más forrásokat ezentúl feltárnák, és előbb ezekkel a más forrásokkal bővítenék, és utána nyújtanák be a pótköltségvetést.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem