DR. DOBOS KRISZTINA

Teljes szövegű keresés

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! A miniszter úrhoz azért interpelláltam, mert megdöbbentőnek tartom, hogy a nemzetiségi és kisebbségi önkormányzatok szavazása közben egy olyan rendelet született, ami a kisebbségek alapvető kulturális létfeltételeit szünteti meg. A kisebbségi kultúra és a nemzetiségi kultúra létfeltétele, hogy támogassuk anyanyelvi könyvkiadásukat. 1990-ben és '91-ben különböző helyekről csoportosítottunk át támogatást, de '93-ban és '94-ben 10 millió forintot elkülönített a tárca erre a támogatásra. Úgy érzem, ennek a támogatásnak az elkülönítése nagyon lényeges, hiszen beszélhetünk mi nemzetiségi önkormányzatról akkor, ha a kulturális alapot nem teremtjük meg.
Ezért kérdezem miniszter úr helyett az államtitkár urat, hogy a kormányprogram és a pótköltségvetés tervezetének ismeretében megengedhetőnek tartja-e, hogy ezt a 10 millió forintot teljes egészében elvonják.
Kérdezem továbbá, mi az államtitkár úr véleménye, hogy e csekély - és úgy gondolom, hogy a 10 millió forint valóban csekély - gazdasági haszon felér-e azzal a politikai, kultúrpolitikai kárral, amit ezzel okoznak.
Válaszát várom.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem