CZOMA KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

CZOMA KÁLMÁN
CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm, Elnök úr, a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény alapján, valamint az egyes értékpapírok nyilvános forgalmazásáról, valamint az értékpapír-tőzsdéről szóló 1990. évi VI. törvény második rész 6.§ első szakasza alapján, továbbá ugyanezen törvény 84.§-a alapján interpellációt nyújtottam be a pénzügyminiszter úrhoz és a legfőbb ügyész úrhoz. Interpellációm tárgya a Pillér I. Első Ingatlanbefektetési Alap károsultjainak ügye.
A választópolgárok ugyanis panasszal kerestek meg, akik kisnyugdíjasok, volt politikai üldözöttek, kisemmizettek, a Pofosz és az '56-os szervezet tagjai. Előadták, hogy a részleges kárpótlás során a nehezen megkapott kárpótlási jegyüket a Pillér I. szenzációs befektetési lehetőségéről szóló felhívására átadták az alapnak. Mint kiderült, tették ezt a semmiért. Történt ugyanis az, az azóta országos botránnyá dagadt ügyben, hogy 1994 augusztusában 5 százalék hozadék illette volna meg a kisbefektetőket, de az alap a megállapodás ellenére megtagadta a jutalék kifizetését, az illetékhivatallal való vitájukra hivatkozva. Az egész ország területén az emberek tömegét csapták be, közben pedig egymásnak nagy fizetést osztva alakították ki ezt a jelenlegi helyzetet.
A fenti ügy véleményem szerint kimeríti a hűtlen kezelést, és tény az is, hogy megtévesztően reklámoztak, ha az 1990. évi VI. törvény 83.§-ában leírtak szerint értelmezzük a megtörténteket.
Kérem az államtitkár urat, és kérem a főügyész urat, válaszoljanak, mit kívánnak tenni a károsultak megsegítése ügyében. A legfőbb ügyész úrtól azt is kérdezem, kíván-e büntető eljárást indítani a Pillér I. vezetői ellen? Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem