POKORNI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Asszony!
A kérdésem Fodor Gáborhoz irányult volna; Jánosi államtitkár úrnak is elmondom ezt a kérdést, noha a kérdés iránya, alapja az SZDSZ programjából származik. Hiszen az SZDSZ programja úgy szól, az SZDSZ programja tartalmazza az alábbi mondatot: amennyiben ők fognak kormányozni, jelentősen növekszik majd a hallgatói létszám, abból kiindulva, hogy a felsőoktatási képzésben való részvétel állampolgári jog.
De a koalíciós tárgyalások során az MSZP is magáévá tette ezt az amúgy helyeselhető célkitűzést, hiszen a koalíciós megállapodás 3/1/2-es pontjában az alábbi mondat áll: "A két párt fontosnak tartja, hogy a koalíciós kormány minél több állampolgár számára tegye lehetővé a felsőfokú tanulmányok folytatását."
Ugyanez, gyakorlatilag ugyanez található a kormányprogram IV. részében: "Jelentős hallgatói létszámnövekedést elsősorban a nappali tagozaton kíván elérni a kormány".
Mindezzel szemben a kormány gazdaságpolitikájának irányvonala, az 1995. évi feladatok című anyag 28. oldalán az alábbi olvasható: "A növekedést az elsőévesek számának csökkentésével, a képzési idő rövidítésével mérsékelni kell".
Kérdezem tehát, miniszter úr távollétében önt, államtitkár úr: miért írtak koalíciós megállapodást, választási és kormányprogramokat, ha nem tartják be azokat?
Nem gondolja-e az államtitkár úr, hogy becsapták a választópolgárokat?
Hiszen ezek a programok úgy szólnak, hogy a polgároknak nagyobb lehetőségük lesz a felsőfokú képzésben való részvételre; szemben azzal, amit itt az önök kormánya a 95-ös évre javasol vagy tervez. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem