DR. ISÉPY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság alelnöke: Tisztelt Országgyűlés! Az írásbeli előterjesztésben foglaltakat nem kívánom ismételni. Szóban csak annyiban kívánom kiegészíteni, hogy a képviselő úrnak a mentelmi bizottság előtt tett előadására és a nyilvánosság előtt tett megismételt nyilatkozataira tekintettel, szinte hatásköri túllépés veszélyével, a legfőbb ügyész úr útján beszereztük a nyomozati iratokat. Nem annak a vizsgálata céljából, hogy a nyomozás törvényes volt-e vagy nem, hanem kizárólag azt vizsgáltuk a nyomozati iratok alapján, hogy van-e valami nyom vagy olyan jel, amelyből arra lehet következtetni, hogy az egész eljárás a képviselő úr képviselői tevékenységét veszélyeztetné és a munkájában zavarná.
Egyébként az írásbeli előterjesztésből láthatóan ez egy 1993-as cselekmény. A képviselő úr az eljárás során hivatkozott törvénysértésre is. Az iratokból megállapítható, hogy a rendőrkapitányság először megszüntette a nyomozást, majd saját hatáskörében újból elrendelte. Ezt minősítette törvénysértőnek a képviselő úr. Ez ellen viszont panasszal élt, és a gyöngyösi ügyészség a panaszt elutasította, mert a büntetőeljárásnak olyan szakasza alapján történt a nyomozás megszüntetése, melynek az újraelrendeléséhez nem volt szükség ügyészi eljárásra, hanem a rendőrhatóság saját hatáskörében a nyomozást újból elrendelhette.
Ilyen körülmények között, miután zaklatásra vagy zavaró jellegre utaló nyomot az iratok nem tartalmaznak, kizárólag a gyanú jellegére tekintettel javasolja azt a mentelmi bizottság, hogy mind a gyanúsított képviselőnek és az Országgyűlésnek is érdekében áll, hogy a körülményeket a hatáskörrel rendelkező bíróság tisztázza, és ezért a javaslat a mentelmi jog felfüggesztésére irányul.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem