LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Tudja, belügyminiszter úr, a valóságot el kell fogadnunk. A valóságon azonban csak akkor tudunk változtatni, ha van hozzá alternatív megoldásunk.
Az a tapasztalatom, az a tapasztalatunk, hogy a könnyebb utat választották, amely rendkívül veszedelmes következményekkel járhat; mert könnyebb útnak tartom, tartjuk azt, hogy pótköltségvetési színjátékkal nehezítsék az amúgy is rendkívül nehéz helyzetet, és olyan alternatívák hiányában kelljen végül is döntenünk, amely döntésre alkalmatlan helyzet.
A rendőröknek azt megmagyarázni, hogy decemberben nem lesz tizenharmadik havi fizetés, meg lehet tenni, és egy rendőri testületnek ezt megint csak tudomásul kell vennie.
Egy dolgot azonban nem tudnak megtenni még a kétharmados többségük birtokában sem, hogy netán törvénymódosító javaslatot vagy törvényjavaslatot adjanak be a naptár megváltoztatására, mert december 24-e az szenteste, ez a rendőrök életében is december 24-e, és ehhez pedig jövedelem - ez a tizenharmadik havi illetmény kellene. Nagyon kérem önt és kérem a kormányzatot, gondolja át, s próbálja meg, bármennyire is rendkívül nehéz megoldani azt, hogy éppen azoknak, akik közvetlen életveszélyben dolgoznak, legyen meg a tizenharmadik havi fizetésük, jövedelmük, illetményük decemberben. A választ emiatt, bár a valóságot, erőfeszítéseiket is tudomásul veszem, de nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem