DR. SZABÓ IVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem mondhatom, hogy személyes érintettség címén szólok, mert én legfeljebb a választások előtt '90-ben a saját kisszövetkezetemnek voltam a részvényese. Azonban egy elvi kérdést nem tisztáztunk ez előtt, mielőtt a nagy felháborodás itt végigzúdult a Házon. A felolvasott neveknek egy nagy részét ismerem, valóban voltak előttem ismeretlen nevek is, valószínűleg más pártok képviselőiből. Akiket ismertem, nagyrészben olyan szakmai végzettséggel rendelkeztek, amelyeknek a zöme beleillett azoknak a cégeknek a körébe...(Közbeszólások: Horváth Balázs!).. én a zöméről beszéltem és nem egy emberről, hölgyeim és uraim.
Szeretnék úgy beszélni, hogy amit mondok, azért tartom a szavamat és állom. Azonban azt is szeretném hozzátenni, hogy sokszor ebben a parlamentben is interpellációk keretében, és ha ide fog kerülni ez elé a parlament elé az összeférhetetlenségi törvény - nagyon sok külföldi példára hivatkoztam és tudok ma is az európai jogrendben, ahol a törvények elő is írják, hogy az állami tulajdonban ahol van, a piacgazdasági országokban, a parlament ellenőrző szerepe szerint kívánatos, sőt kötelező parlamenti képviselőknek igazgatótanácsi és felügyelő bizottsági tagoknak lenni (Zaj.) Kérem, tessék megnézni az Európai Unióhoz tartozó országok jogrendjét. Én nem levegőből beszélek, tényeket mondok. Ha én valamit veszélyesnek tartok ebben a parlamentben - de ennek nem most van itt az ideje, hanem az összeférhetetlenségi törvénynél -, hogy nem az államnál, a parlamentben az államnak az érdekében, hanem magáncégek érdekében lobbyzhatnak képviselők, mint magáncégeknek a képviselői...(Taps a jobb oldalon.) Én ezt tartom összeférhetetlennek, ezért nagyon kívánatos volna, ha már ilyen átvilágítás van, ám olvastassék fel, hogy ki, milyen cégnek a képviselője, legalább a hozzászólásaiknál tudjuk majd, hogy milyen érdekeket jelenítenek meg ebben a parlamentben. (Taps a jobb oldalon.)
(16.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem