DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY
DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY (MDF): Tisztelt Miniszter Úr! Nem hiszem el azt, hogy csak százhuszonvalahány ember cserélődött ki az államigazgatásban, hiszen csak a Külügyminisztériumból mintegy hetven embert küldtek el. (Kovács László jelentkezik.) De tegyük fel, hogy önnek igaza van és 1,8 százalékát cserélték ki.
Miniszter úr, nem mindegy, hogy önnek a fejét vágják le vagy a lábát bokától. Mind a kettő műtét, mind a kettő kis műtét, a testének aránylag nagy része megmarad. (Felzúdulás a bal oldalon.) Azt hiszem, hogy ez rossz hasonlat volt...
A második, hogy éppen azért szerettem volna szót kérni a magyar menedzsment, a magyar intelligencia megtizedelése ellen... (Derültség, moraj a bal oldalon.).., mert júliustól szeptemberig nem tudták megtizedelni, éppen azért, mert az ÁV Rt. nem engedte. Most nyílik meg a lehetőség önöknek!
Végezetül pedig, ami a képviselőknek a jelenlegi, alapfizetésükön kívüli más elfoglaltságból eredő jövedelmüket illeti, nem az Antall- vagy a Boross-kormányt nevezték második szabadon választott Fotex-kormánynak! Úgy tudom, hogy a Fotexnek ön is sokáig igazgatósági tagja volt.... (Dr. Békesi László: Az magántársaság!).., és senki nem hozta... (Folyamatos zaj a bal oldalon.)... bocsánat!... és senki nem hozta ezt a parlamentben elő. (Felzúdulás a bal oldalon. - Hegyi Gyula: Csak minden nap egyszer!)
Végezetül, miniszter úr, én kérni jöttem ide, azoknak az embereknek a nevében, akik féltik az állásukat. Én zsebre teszem az ön fölényeskedését. De azért, Békesi úr, jegyezze meg magának, kérem, hogy mi tudjuk, hogy ön már volt és ön még lesz bukott pénzügyminiszter! (Felzúdulás, fütty a bal oldalon. Szórványos taps. - Közbekiáltások: Ajjaj! - Hegyi Gyula: De ön nem lesz még egyszer miniszter!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem