DR. MÉSZÁROS GYULA

Teljes szövegű keresés

DR. MÉSZÁROS GYULA
DR. MÉSZÁROS GYULA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Ez év tavaszán az előző kormány létrehozta a falugazdász-hálózatot. Március 1-jén 750 falugazdász kezdte meg működését az országban. A felsőfokú végzettségű agrárszakemberek sokirányú feladatot látnak el a magyar falvakban. Tájékoztatják az új földtulajdonosokat a mezőgazdasági támogatásokról, hiteligénylésekről. Eligazítást adnak az új termelési módszerekről, szaktanácsot adnak a gazdáknak. Segítik az új szerveződések, szövetkezetek, gazdakörök megalakulását, vállalkozások beindítását. Munkájukra igen nagy szükség van, hiszen a mezőgazdaság lehet a magyar gazdaság húzóágazata, a nemzetgazdaság ezen területén érhető el a leggyorsabb fejlődés. A földművelésügyi miniszter úr részéről egyre több olyan nyilatkozat lát napvilágot, hogy fenntartásuk ebben a formában nem szükséges, működésüket az agrárkamarák keretén belül kell biztosítani. Sajnos, az agrárkamarák még csak a szervezés stádiumában vannak és nem is valószínű, hogy az idén elkezdik működésüket. Így most ez a 750 agrárszakember igen bizonytalan helyzetben van, a munkanélküliség réme fenyegeti őket.
(15.00)
Tehát a falugazdászok és a magyar gazdák nevében is kérdezem a tisztelt miniszter urat, mi lesz velük, lesz-e januárban is állásuk, a falvaknak pedig gazdájuk. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem