DR. HOMOKI JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nekünk, kisgazdáknak az a véleményünk, hogy a kormánnyal szemben a 100 nap türelmi idő lejárt. A választási kampány során az MSZP azt ígérte, és ön személy szerint, miniszterelnök úr, július 15-én kijelentette, hogy módosítják a végkielégítésről szóló törvényt s megszüntetik a hatalmas összegű, teljesítmény nélküli, erkölcstelen kifizetéseket. A kormány hivatalba lépése első 100 napja után mi, kisgazdák szomorúan állapítjuk meg, hogy az ígéretekből eddig semmi nem valósult meg azonkívül, hogy Békesi pénzügyminiszter úr arról tájékoztatott, hogy a kormány csomagtervet készít a végkielégítések felülvizsgálatára. Közben továbbra is folynak a kifizetések, öt-tízmillió forintos nagyságrendben. Ez a magyar népet s minket, kisgazdákat mélységesen felháborít.
Miniszterelnök úr, mikor lesz vége a magyar nép kirablásának? Kérem, önök csomagterv nélkül is fel tudták rúgni a hatpárti konszenzust a médiavezetők kinevezése s az önkormányzati törvény módosítása során. Meg tudták sérteni az alkotmányt s az országgyűlési határozatot az expó ügyében. Ezeknél jóval enyhébb mértékű törvénysértés már igazán bocsánatos bűn lenne a kormány részéről. A magyar nép rendkívül rossz hangulatának némi enyhítése érdekében a kormánynak már régen intézkedni kellett volna az ügyben, s törvényt sem kellett volna sértenie.
Önök azt mondták, miniszterelnök úr, hogy szakértői kormányt állítanak fel. Csak annyit kellett volna tenni a szakértői kormánynak, hogy az erkölcstelen, rabló szerződéseket nyilváníttassa semmisnek, ahol a teljesítmény nem áll arányban a kifizetett összeggel, amennyiben a szolgáltatás és ellenszolgáltatás között feltűnő aránytalanság van. Ez ilyen egyszerű, miniszterelnök úr.
A Független Kisgazdapárt követeli, hogy az MSZP teljesítse választási ígéreteit, ugyanis eddig semmit nem teljesített, sőt továbbra is a bérből és fizetésből élőkre hárítja a terheket.
Kérdésem lényege pedig a következő: a közelmúltban felmentették Csepi Lajost és az ÁV Rt. igazgatótanácsa több tagját, mennyi végkielégítést kaptak, illetve kapnak ezek a személyek, és minek alapján, és ön egyetért-e ezzel? Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem