GYURICZA BÉLA

Teljes szövegű keresés

GYURICZA BÉLA
GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Napjainkban a felgyorsult kül- és belpolitikai események, a Magyar Köztársaság kormánya által mind külföldön, mind pedig idehaza folytatott tárgyalások, néhány kiemelkedő nemzetközi szerződés, mint a békepartnerség vagy az előttünk álló Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet - valamennyi azt hiszem, sürgőssé teszi azt a korábban a kormányprogramban is megismert megállapítást, melynek értelmében környezetünk biztonságának és a fegyveres erők jelenlegi állapotának megfelelően pontosítani kell és meg kell újra határozni a fegyveres erők feladatát.
Amikor a honvédelmi bizottság meghallgatta a honvédelmi miniszter urat, elhangzott szeptember 7-én egy tájékoztatás, melynek lényege az, hogy az érintett két tárca vezetője a közeljövőben leül, értelemszerűen elemzi, átbeszéli az említett kérdéseket. Kezdetben úgy volt, hogy október vége, illetve november eleje, majd később a miniszter úr nyilatkozott, hogy valamikor november vége vagy december környékén az Országgyűlés tájékoztatást kap a fegyveres erők egész állapotáról, következésképpen a feladatrendszerről is.
Sajnos megismertük, hogy ez a tájékoztatás most elmaradt. Miniszter úr legutóbbi nyilatkozatai alapján úgy néz ki, hogy nem kerül rá sor ebben az évben, tehát decemberben, hanem áttevődik valamikor '95 tavaszára.
Nagy tisztelettel kérdezném - mivel a két tárcát is érinti: a honvédelmi és a belügyi tárcát -, miniszterelnök urat, mikor és milyen módon kerül sor erre a programban is jelzett kötelezettségre, és természetesen az ebből levont következtetésekre és feladatmeghatározásra? Illetve: mikor kerül a parlament elé, a társadalom mikor ismerheti ezt meg? Köszönöm szépen. Várom válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem