DR. TÍMÁR GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Mélyen tisztelt Államtitkár Asszony! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Elnök Úr! Hazánk megindult azon az úton, amely az alapvető emberi jogok diszkriminációmentes tiszteletéhez vezet el, reményeink szerint minél előbb. Ennek kapcsán hazánk körülbelül két évvel ezelőtt kötelezővé tette saját maga számára ezeknek a nemzetközileg is kodifikált joganyagoknak a betartását. Úgy gondolom, ez minden magyar állampolgár számára igen nagy megnyugvást jelentett, mert lényegileg ez azt jelenti, hogy a politikai játszótér távol esik azoktól a minimális garanciáktól, amelyre minden embernek a jogbiztonsága tekintetében építenie kell és lehet. Sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy a mai napig sem jelent meg az idevonatkozó, nemzetközileg is elfogadott joganyag részletezése abban a jogforrásban, amelyet hazánk ennek tart, nevezetesen a Magyar Közlönyben.
A kérdésem lényege igen tisztelt államtitkár asszonyhoz, hogy szándékoznak-e belátható időn belül ebben a jogforrásban, tehát a hivatalos lapban, a Magyar Közlönyben közzétenni minden olyan releváns döntést, amelyet az alapvető emberi jogok strasbourgi érvényesítése során úgy a magyar Igazságügyi Minisztérium, mint országunk közössége annak minősít. (Szórványos taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem